Undermeny

Ett bra husklimat börjar med en torr krypgrund

Sol, vind och luft påverkar ditt husklimat på olika sätt. Vårt system drar nytta av dessa
naturliga förhållanden och med solens hjälp ger systemet mer energi till huset än vad det förbrukar. Det ger dig både ett hälsosamt inomhusklimat och ett gott samarbete mellan dig, ditt hem och miljön.

Penthon – en naturlig andning och en del av ditt hus

Penthon stärker och hjälper grundens naturliga försvar. Grunder av slaget krypgrund eller torpargrund är en gammal konstruktion som för hölls sig torra genom att man eldade i en murstock varje dag som värmde grunden. Dessutom fanns en naturlig ventilation i grunden som tog hand om den fukt som tillfördes grunden ifrån marken. Nuförtiden behöver vi inte elda för att laga mat och vi har isolerat golvet för att spara värme. Grunden har blivit ett bortglömt, kallt och ofta fuktigt utrymme.

Penthon menar att det är lika självklart att skydda huset mot fukt underifrån som att man målar sin fasad och ser till att taket är tätt. Penthon använder solens energi för att värma grunden och ersätter därmed murstocken, samtidigt som vår patenterade styrda ventilation säkerställer att grunden ventileras optimalt. Fläktarna förbrukar 3W vardera och Penthon har marknadens i särklass lägsta driftkostnad på endast 50 kr om året*.

Tack vare solfångarna kommer huset årligen att tillföras stora mängder energi. Grunden blir varmare och temperaturen i bjälklaget höjs. Dessutom blir golven varmare och uppvärmningskostnaderna minskar.

CLOSE
CLOSE