Undermeny

Rådfråga oss

Solceller

 Soltak

Solceller ökar snabbt i Sverige. Från att ha varit en marginell företeelse har börjar solceller dyka upp lite varstans. Skälen är många men framförallt är investeringen riktigt attraktiv. Vår vision är att alla hustak i Sverige skall ha solceller och bli sina egna elproducenter. Följ med oss på resan!

Snabb översikt

Installation av solceller blir allt vanligare i Sverige. Vi är fortfarande långt efter våra grannar Tyskland och Danmark, men vi börjar få upp farten. Solrevolutionen är alltså på gång även i Sverige. Och det finns goda skäl till det!

Först och främst är skälet miljömässigt; vi värnar om vår miljö och att investera i solenergi är ett bra sätt att minska sin negativa klimatpåverkan.

Myten att vi i Sverige inte har särskilt många soltimmar börjar också komma på skam. Faktum är att i södra Sverige har vi lika stor årlig solinstrålning som exempelvis Paris.

Dessutom så har det visat sig att det faktiskt är en god ekonomisk investering! Medan börsen går kräftgång kan man med solceller och dagens (mycket låga) energipriser räkna med en årlig besparing (avkastning) på 8-10 % av investerat kapital – i 30 år – helt skattefritt.

Om elpriset råkar gå uppåt under de närmsta åren  så är givetvis besparingen ännu större.

Flera varianter

Det finns ett stort utbud av olika solceller och beroende på estetik, funktion och livslängd.

Idag kan man få solceller som ersätter takpannorna helt och hållet – så om man går i tankar om att lägga om taket finns det goda skäl till att se över om man inte skall satsa på solceller istället? Ställningar skall ändå upp och stora investeringar skall göras. Att få ett tak som betalar av sig själv kanske inte är så dumt? Dessutom så är det ganska så snyggt!

snyggt_soltak

Om man har ett bra tak och inte behöver lägga om det – ja, då kanske utanpåliggande solceller är något att satsa på?

solceller_bostadshus

Oavsett vilket, Penthon arbetar med de bästa produkterna och vi vill hjälpa till att hitta rätt produkter till rätt fastighet.

Se över dina möjligheter för solceller

Vi erbjuder hjälp med projektering, bygglov, solcellsbidrag, upphandling av förmånligt elhandelsavtal, installation och uppföljning.

Vi börjar alltid med en enkel projektering där vi ser över möjligheterna för att skapa egen el. Det gör vi genom att göra en modell av ditt hus och simulera solinstrålningen där du bor. På så sätt kan vi ge ett kostnadsförslag till.

En sådan projektering, inklusive hembesök kostar 1000 kr och dessa pengar betalar vi tillbaka i händelse av att ni senare beställer solceller.

Om du är intresserad  – fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig snarast för att mötas upp och undersöka vad vi kan göra för dig!

Kontakta oss om soceller

Detta formulär riktar sig till dig som är intresserad av solceller. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.