Undermeny

Att bli Penthon-kund

Penthon skräddarsyr sina produktpaket efter ditt hus. För att kunna ge rätt råd om vilket system du skall välja brukar vi gå igenom stegen nedan i tur och ordning.

1: Kontakta oss

Det absolut första steget. Vi pratar på telefon eller mailar med varandra. Vi bildar oss en uppfattning om hur grunden ser ut med avseende på geometri, höjd, storlek på ingång samt hur många skepp (rum) det finns i grunden. Om du vill får du gärna ladda ner vårt Besiktningsprotokoll som kan fungera som underlag när vi pratar.

För att kontakta oss fyller du i dina uppgifter nedan eller ringer till oss på 031-789 0007
[gravityform id=”4″ name=””]

2: Vi besiktigar grunden

Nästa steg är att vi bokar ett besök. Vi kryper in i grunden och gör en okulär besiktning. Vi letar efter mögelskador och mäter fuktkvot. Vi ser också över grunden med avseende på hur en eventuell installation av Penthons produkter skulle kunna gå till.

Det är ett par saker som vi särskilt tittar efter:

  • Luktar grunden fräscht? En frisk grund luktar lika fräscht inuti som det gör på utsidan.
  • Känns det äckligt att gå ner? Om man upplever en obehagskänsla när man kommer in i grunden är det ofta ett dåligt tecken.
  • Finns det spår av synligt mögel i blindbotten?
  • Är marken blöt eller fuktig? Markfukt är viktig att ta hänsyn till.
  • Hur många ventiler finns det och hur sitter de? Luftfukt påverkar krypgrunden
  • Har vi en fuktkvot över 17 %?

Här får du som husägare gärna följa med ner i grunden. Det tycker vi bara är trevligt!

Om vi har vårt kontor för långt ifrån dig

Ibland bor vi inte tillräckligt nära för att kunna komma ut och titta kostnadsfritt. Se om någon av våra återförsäljare finns i din närhet, eller skicka ett mail till oss.

Vi kan lösa det mesta i en mailkonversation och med bilder och videos är det sällan några problem att skaffa sig en bra översikt av grunden.

 3: Vi lämnar ett förslag

Om det föreligger risk för att grunden har, eller riskerar att drabbas av en fukt- eller mögelskada lämnar vi ett åtgärdsförslag.

Vi tittar på hur omfattande problemet är och hur man enklast kan åtgärda det.

4: Vi bestämmer gemensamt vilket förslag som passar bäst

I samråd kommer vi överens om vad som skall göras och hur det skall göras.

Vi bestämmer var någonstans vi skall placera styrbox och givare. Vi ser över möjligheterna till ROT-avdrag och bestämmer en dag för att komma och installera produkterna.

5: Installation av systemet

Installationen genomförs vanligtvis under 1-2 dagar. Du som husägare behöver inte vara hemma under själva installationen men det är alltid bra om det finns möjlighet att komma in i huset.

 

6: Klart! Du har tagit första steget mot att bli en av Penthons nöjda kunder!

CLOSE
CLOSE