Undermeny

Filmer om solceller

På Kungliga Tekniska Högskolan finns det ett projekt med namnet Green Leap. Projektet syftar till att vi som samhälle skall kunna göra en grön energiomställning. Som en del av detta har man funderat på varför inte fler personer installerar solceller  – trots att det är en lönsam affär.

Fyra filmer

Intervjuer visar att många husägare och fastighetsägare är intresserade av solceller, men det finns vissa hinder och ett par seglivade myter som försenar utbyggnaden av solceller. Bland annat ser man ofta avbetalningstid som en stor faktor, trots att solcellerna producerar nog med energi för att täcka både sina egna räntor och amorteringar.

Man producerade fyra filmer för att adressera några av de största hindren som husägare idag upplever.

Det blir för dyrt…

…eller blir det verkligen det? Att investera i solceller är att börja betala till själv själv, precis som att äga sitt eget boende. Man kan jämföra med att investera på börsen eller kanske spara på banken. Är dessa investeringar också dyra?

För mycket krångel

Detta är faktiskt Penthons hjärtefråga – vår mission är att hjälpa dig med alla dina funderingar och tankar. Du skall endast behöva bestämma dig för hur mycket pengar du vill tjäna på ditt tak.

Ingen sol på vintern

Ström kan inte lagras annat än i batteri – men genom att se elnätet som sitt batteri öppnar man för spännande tankar. Som privatperson får man idag bättre betalt för att sälja egenproducerad el än att använda den själv.

Inget bra tak

Denna film visar  hur spridningen av solceller kunde gå ännu snabbare – om bara lagstiftningen kunde hänga med i svängarna. Vi håller tummarna för regeländringar!

CLOSE
CLOSE