Undermeny

Behöver systemet underhållas?

Systemet är designat för att vara underhållsfritt – men det är smart att se över krypgrunden en gång per år. Det tar bara några minuter:

Kryp ner i grunden och andas försiktigt på inomhusgivaren. Inom ett par sekunder bör fläktarna starta. Fläktarna går i minst tre minuter – se så att alla fläktarna ventilerar.

Se så att plastfolien är tät och inte har några hål. Man ser det lättast genom plasten är ”fräsch” och att det bildas kondensdroppar på undersidan av plasten. Detta är särskilt viktigt om plasten ligger direkt på makadam som lätt punkterar plasten. Om plasten är gammal och har små hål klarar den inte längre att hålla fukt ifrån marken under sig.

Läs mer om hur markfukt påverkar krypgrunder.

Gammal plast i krypgrund

Komplettera gärna plastfolien med en krypgrundsmatta. Det ger en varmare grund och ett säkrare fuktskydd. Detta är en åtgärd som du enkelt kan göra själv.

Läs mer om enklare åtgäder att göra själv.

Om Du har Penthon med solfångare:

Se så att ytan inuti solfångaren är ren och fin. Om den har blivit smutsig kan man montera ner skyddsplasten och försiktigt torka med en lätt fuktad trasa.

Tänk på att skyddsplasten är av polycarbonat och kan bli repig om man man torkar med smutsig trasa eller ”gnider” för hårt.

Om Du har Penthon med avfuktare:

Starta avfuktaren genom att andas försiktigt på inomhusgivaren. Eftersom avfuktaren startar när den relativa fuktigheten överstiger 75 % och temperaturen är över 10 grader räcker det gott med att andas på givaren. Om det är vinter och väldigt kallt kan man också prova att lägga händerna runtom givaren. Värmen och fukten från händerna får avfuktaren att starta efter en liten stund.

Avfuktaren går i minst 30 minuter sedan den har startat.

Du vet väl att du kan förlänga avfuktarens garantitid genom att byta filter minst en gång per år. Detta ger även ökad garanti på avfuktaren, från 2 år till 6 år. Registrera dig här för att få din förlängda garanti. Avfuktaren levereras med filter.

Beställ nya filter genom att maila till oss.

CLOSE
CLOSE