• Vila

  i vetskapen att ditt hus mår bra

 • Alla

  i familjen mår bra

  av en frisk inomhusmiljö

 • Värdet

  på huset höjs med en

  dokumenterat torr krypgrund

Undermeny

Vad är krypgrund?

En krypgrund, eller torpargrund som det också kan kallas, är ett ventilerat utrymme under huset som man skapar mellan markytan och bjälklaget. Konstruktionen är kostnadseffektiv att bygga och har bidragit till dess popularitet. Ungefär 30% av alla hus i Sverige är byggda på krypgrund.

Fukt i grunden?

Problemet med en oskyddad krypgrund (torpargrund) är att det nästan alltid blir för höga fuktvärden under delar av året. Fukt tränger in i grunden från olika fuktkällor och höjer den relativa luftfuktigheten inuti grunden. Problemet är som mest akut under sommarhalvåret, men ibland är det så pass fuktigt att man kan få bekymmer även på vintern.

Fukt i grunden tas upp av trossbotten och golvbjälklaget, som i förlängningen blir angripet av mögel och röta. Detta ger inte bara huset skador. Mögel skapar gaser, som om de tränger in i inomhusmiljön, kan ge upphov till ohälsa hos de som bor i huset.

Man kan enkelt se över om det finns fukt i grunden genom att mäta den under en längre period

En torr grund är en frisk grund

Målet med våra produkter är att stärka grundens naturliga försvar, genom att tillföra torr luft och stoppa de fuktkällor som finns i krypgrunden.

Ta reda på hur din grund mår

Vi, eller våra återförsäljare kommer gärna förbi dig och ser över din grund. Ett sådant besök är för det mesta helt kostnadsfritt, men det finns såklart vissa geografiska begränsningar.
Om det är för långt att köra hjälper vi gärna till med dina frågor om ditt husklimat och din krypgrund. Vi kan svara på det mesta både snabbt och enkelt.

Kontakta oss genom att fylla i dina uppgifter nedan.

[gravityform id=”4″ name=””]

CLOSE
CLOSE