Undermeny

Penthon med solvärme

penthon_solvarme

Genom att värma krypgrunden med smart ventilation kan Penthon säkerställa klimatet i grunden och se till att huset mår bra.

Snabb översikt

Ett smart system som förbättrar den naturliga ventilationen, genom att regelbundet mäta uteluftens fuktighet och temperatur och därefter jämföra med luften inuti krypgrunden. När luften utanför kan sänka fuktigheten i krypgrunden, ökas ventilationen med hjälp av fläktar som installerats i befintliga ventilationshål. Metoden kallas allmänt för styrd ventilation.

Under torra, soliga dagar värms luften upp i solfångaren innan den ventileras in i krypgrunden. Den luft som går in i krypgrunden blir alltså både varm och torr, vilket ger grunden ett energitillskott som höjer temperaturen och sänker fuktigheten. Grunden blir torrare, golvet blir varmare och du får mindre energiförluster genom bjälklaget.

Plusenergi

Systemet ger faktiskt mer energi, i form av värme, än vad som förbrukas i driftkostnader!
Givetvis finns även dagar då solen lyser och det ändå är fuktigare utanför grunden. Inget problem. Systemet känner av det och ventilerar inte grunden de dagarna.

Penthons system med solfångare består av fläktar, solfångare, givare och en styrbox. Systemets storlek anpassas alltid efter den aktuella krypgrundens förutsättningar och behov (fukt, storlek och geometri).

Penthon med solvärme är ett system som säkerställer klimatet i din krypgrund. Kontakta oss idag för en kostnadsfri rådgivning om hur vi kan hjälpa dig med ditt hus.

[gravityform id=”4″ name=””]

CLOSE
CLOSE